با توجه به اهميت موضوع اسباب بازي،دست اندركاران امور فرهنگي برآن شدندتا دست يابي كودكان به اسباب بازي هاي مناسب را فراهم سازند . در همین راستا شواری عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ 1377/4/16 اساسنامه شورای نظارت بر اسباب بازی را تصویب و جهت اجرا به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ابلاغ نمود.
مرکز تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سال ۱۳۵۱ تقاضای عضویت خود را به سازمان بین المللی اسیتژ ارائه نمود و در سال ۱۳۵۲ کانون به عضویت این سازمان بین المللی درآمد. از آن سال تا کنون ، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با پرداخت حق عضویت سالانه ، نماینده رسمی سازمان بین المللی اسیتژ در ایران می باشد.
کانون زبان ایران به عنوان قدیمیترین و بزرگترین مؤسسهی آموزش زبانهای خارجی در ایران و خاورمیانه در 31 استان و 131 شهر با بیش از 290 مرکز آموزشی و بیش از 1200,000 زبان آموز در هر سال، در زمینهی آموزش زبان های انگلیسی، فرانسه، آلمانی، عربی، اسپانیایی، ایتالیایی ، روسی، چینی،ترکی استامبولی،فارسی و همچنین تولید محصولات آموزشی وکمک آموزشی در زمینه آموزش زبان های خارجی و آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان فعالیت می کند.
این بنا به منظور خدماترسانی به کودکان و نوجوانان و با عنوان کتابخانه در یکی از محلات قدیمی تهران (میدان شهدا، خیابان افروز) شروع به کار کرد و پس از تغییراتی در طراحی داخلی، از سال ۱۳۶۵ به عنوان موزه تاریخ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به منظور طرح مسائل تاریخی و همینطور بستری برای ارائه آثار تولیدی مرکز تجربیات هنری کانون، آغاز به کار کرد
كتابخانه مرجع كانون یك كتابخانه تخصصی است، كه درباره ی ادبیات، هنر، و تعلیم و تربیت با موضوع محوری كودك و نوجوان فعالیت می كند. کتابخانهی مرجع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از سال ۱۳۵۸ آغاز به کار کرده است. در سال ۱۳۷۰ آیین نامه كتابخانه مرجع تدوین شده است و از آن تاریخ با محور قرار دادن ادبیات و هنر كودكان و نوجوانان منابع خود را سازماندهی و گردآوری كرده است.
موزه کودک کانون در ۲۰ مهر سال ۱۳۷۹ در مساحتی به وسعت ۵۰۰ مترمربع تاسیس شد و در نوزدهمین سال فعالیت خود بر اساس بازدیدها و نظارتهای کارشناسی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با عنوان «موزه ملی هنر و ادبیات کودک» ثبت میراث فرهنگی کشور شد.
در این مرکز، هنرمندان در شاخههای مختلف هنری میتوانند به تولید آثار تجربی و ایدههای نو بپردازند. هدف عمده از تشکیل مرکز تجربیات هنری انجام پژوهشهای عملی با استفاده از روشهای مختلف و متنوع هنری برای دستیابی به شیوههای نوین ارایه در حوزهی فعالیتهای کانون مانند کتاب، فیلم، تئاتر، نمایشگاه و... تا مرز تولید است.
یکی از رسالت های کانون پرورش فکری کشف و هدایت استعدادها است. از جمله مهمترین برنامه های کانون می توان به تشکیل انجمن های مختلف علمی، فرهنگی و هنری در بازه های سنی مختلف به منظور استفاده از ظرفیت کودکان و نوجوانان خلاق و جهت دهی به استعدادهای آن ها اشاره کرد.
کار ساخت این مرکز بزرگ فرهنگی که از آن به عنوان بزرگ ترین مجتمع فرهنگی هنری ویژه کودکان و نوجوانان در ایران یاد می کنند در سال ۱۳۷۲به پایان رسید و به یکی از مهمترین مراکز برگزاری جشنواره ها و نمایشگاه ها و همایش های داخلی و خارجی در حوزه فرهنگ ،ادبیات و هنر کودک و نوجوان و دیگر حوزه ها تبدیل شد.
وبگاه خبری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با هدف اطلاع رسانی تخصصی در حوزه کودک و نوجوان بعنوان مرجع خبری این حوزه تشکیل شده است. این وبگاه زیر نظر اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فعالیت می کند.
سازمان بینالمللی فیلم برای کودکان و نوجوانان (cifej) از 64 سال پیش فعالیت خود را با حمایت یونسکو آغاز کرد و در حال حاضر دفتر مرکزی این سازمان در ایران مستقر می باشد
دسترسی به
تغییر اندازه فونت:
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فاصله بین خطوط:
تغییر نوع موس:
تغییر نوع موس:
تغییر رنگ ها:
رنگ اصلی:
رنگ دوم:
رنگ سوم: